16.12.13

Clementiner med ingefära och kanel

En mysig sak man kan göra på nätterna är att pickla och titta på tv. Eftersom jag för tillfället inte har något jobb att skynda mig upp till på mornarna har jag vänt rätt bra på dygnet, och har mycket tid över för sådant. Idag testade jag att lägga in clementiner. Tänkte det passar bra till julen. Kanske gott att äta med vaniljglass? Har mixtrat ihop lite olika recept från internet, tror att dom ska hålla sig bra i flera månader om man förvarar dom i kylen. Uppdaterar när jag smakat!

Ingredienser
1 kg clementiner
1 l vatten
2,5 dl socker
1 kanelstång
1 bit strimlad ingefära

– 1 – Skala och klyfta clementinerna.

– 2 – Koka upp vatten, socker, kanel och ingefära. Ta bort från plattan och lägg i clementinerna. Låt koka upp igen.

– 3 – Lyft ur clementinklyftorna och fyll upp i en glasburk. Låt sockerlagen koka ihop undertiden, och eventuellt ytterligare några minuter tills ingefäran och kanelen gett ifrån sig smak.

– 4 – Ta bort kanelstången och häll lagen över clementinerna så dom täcks. Sätt på locket och förvara i kylen.