18.12.13

Pesto

Pesto räknas ju verkligen inte som picklat, mer än att den är lite smetigt och kan förvaras i glasburk. Fast inte så länge, högst ett par dagar. Hur som helst gör Matteo ofta pesto och det kan han asbra, här är hans recept. (Han ursäktar sig att det inte är helt ortodoxt eftersom han inte använder äkta parmesan och mortel  – jag tycker det blir mycket mer smak så.)

Ingredienser
60 g Färsk basilika
30 g Pecorino 
30 g Grana Padano
2–3 Vitlöksklyftor
1 Handfull pinjenötter
ca. 5 msk Olivolja
1 Nypa salt
Välj en Pecorino med mycket smak om du kan. Har du ingen Pecorino alls kan du dubbla Grana Padanon istället, men då behövs kanske mer salt.

– 1 – Tvätta basilikan. Skala och grovhacka vitlöken. 

– 2 – Mixa ihop alla ingredienser till en fin pure. Smaka av med salt under mixningen. Klart!




No comments:

Post a Comment