Ingredienser för 2 dl senap
52 g gula senapsfrön (två påsar)
26 g bruna senapsfrön (en påse)
1,5 dl vatten
2 msk senapspulver
2 msk socker eller mer om man vill ha sötare.
1 tsk salt
2 msk vitvinsvinäger, eller lite extra om man vill ha mer sting.
0,5 dl neutral olja
(Honung om man vill, går nog att minska på sockret om man har i mer honung)
– 1 – Sjud senap i vattnet i ca 5 minuter.
– 2 – Tillsätt resten av ingredienserna och mixa med stavmixer till önskad konsistens, jag tror det blir starkare ju mer man mixar.
– 3 – Nu är det bara att krydda efter behag.
Glöggsenap: Tillsätt en skvätt glögg.
Honung/vitlök/chili/lime: Tillsätt rejält med vitlök, lite hackad röd chili, rivet limeskal och en skvätt limesaft. Och honung.
– 4 – Häll upp i burkar, ska tydligen hålla några månader i kylskåp.
No comments:
Post a Comment