Pressgurka
Pressgurka är superenkelt och gott till mycket! Tycker den är god att äta direkt men ska väl helst stå till sig timme. När jag gjorde den gick jag lite på känn, så förhållandet ättika/vatten/socker i receptet har jag googlat fram en klassisk ättikslag.
Ingredienser
1 Gurka
Persilja, hackad. Så mycket som man tycker är gott.
Ättikslag:
2 msk ättika 12 %
1 dl vatten
2 msk socker, eller mindre om man inte vill ha den så söt.
En nypa salt och vitpeppar.
– 1 – Skiva gurka med osthyvel.
– 2 – Lägg gurkan i en skål blandat med en nypa salt och låt stå under press en halvtimme. Detta moment kan man hoppa över och minska lite på mängden vatten i receptet.
– 3 – Blanda ättikslagen. Rör runt tills sockret löst sig.
– 4 – Sila av vattnet som pressats ur gurkan och blanda alla ingredienser i t ex en glasburk med lock. Klart!