Kimchin är slut sedan länge, det var hög tid att göra en ny laddning. Den här gången ändrade jag receptet lite. Blandade chilipulver med chilipasta och drog ned lite på vitlöksmängden. Kinakålen jag använde var mycket mindre än förra gången, kanske berodde på att den var ekologisk och lokal? Hur eller hur använde jag ett kålhuvud mer men det blev bara knappa fyra burkar i stället för sex. Blir säkert gott i vart fall. Här är ingredienserna en gång till, tillvägagångsättet är samma som förra gången. Även lika stökigt i köket som förra gången...
Ingredienser
4 (små) huvuden kinakål
2 dl havssalt
1 rättika (ca. 1/2 kg)
5 salladslökar
Chilipasta:
1 dl gochugaru (koreanskt chilipulver)
3 msk gochujang (koreansk chilipasta)
9 pressade vitlöksklyftor
1,5 msk riven ingefära
5 grovt hackade chili
8 msk fisksås
No comments:
Post a Comment